home turism inchirieri biciclete teambuilding despre_noi contact

TURISM
 

Crosscounty Tara Barsei

Cuprinde 7 zile de pedalat prin padurile si muntii din jurul Brasovului, precum si vizite la monumente, printre care: castelul Bran, castelul Peles, cetatea Rasnov, orasul Brasov. In anumite zile se va asigura transfer cu microbusul spre zona de plecare in traseu, pentru a nu fi nevoiti sa pedalati pe drumuri aglomerate.

 

Pedaland, veti descoperi :

- Pietrele lui Solomon - despre care legenda spune ca un rege ungur numit Solomon, ar fi sarit peste cei doi munti (pietrele) si calul I s-ar fi pravalit in prapastie,

- Poiana Brasov – cunoscuta ca statiune pentru practicarea sporturilor de iarna, dar care vara devine un loc minunat de pedalat, cu privelisti care-ti taie rasuflarea,

- Cheile Rasnoavei – impunatoare  prin stancile sale, este un loc ideal pentru practicarea alpinismului,

- Cabana Postavarul  - fondata in anul 1886 la altitudinea de 1604 m de Julius Romer, pe terasa careia te poti bucura de aerul curat si peisajele alpine ale muntilor Bucegi si Piatra Craiului.

- Acesta este numai inceputul! In urmatoarele doua zile veti descoperi frumusetea locurilor de la poalele Craiului:
- Sirnea – primul sat turistic din Romania, o veche asezare de pastori,
- Magura – unde peisajul mioritic si aerul curat va dau doza de energie pentru a continua pe doua roti acest sejur,
- Prapastiile Zarnestiului si Cheile Dambovicioarei unde veti fi mai feriti de razele soarelui.

 

În ultimele doua zile veti descoperi frumusetea muntilor Bucegi,

- veti ajunge pe varful Omul – cel mai inalt din Bucegi (2505 m),-

- veti vizita castelul Peles, resedinta de vara a regilor, ce impresioneaza prin modernismul exagerat pentru epoca in care a fost construit (1883) ; este prima cladire din lume cu incalzire centrala (1883), dispune de o colectie impresionanta de arme.

Sigur ati auzit despre Dracula si Castelul Bran. Ei bine, veti afla adevarul despre acesta dupa cativa kilometri de pedalat.
Acest tur se incheie cu vizita la Cetatea Rasnov  care dateaza documentar din anul 1335. A fost ridicata in Evul Mediu de locuitorii Rasnovului pentru a se adaposti si apara de invazii.

Programul pe zile


 
 
Hosted by RootSystems S.R.L. © Extreme Adventure